Mircea Lucescu revine la echipa națională: „Continuăm această poveste minunată împreună” Recomandat

Federația Română de Fotbal a anunțat marți că a ajuns la o înțelegere cu Mircea Lucescu pentru preluarea de către acesta a postului de selecționer al echipei naționale de fotbal. Antrenorul român revine pe banca României după 38 de ani. „Continuăm această poveste minunată împreună”, a fost mesajul FRF.

Conferința de presă a avut loc marți la sediul FRF.
„E un moment foarte deosebit pentru tot sportul românesc, pentru fotbalul românesc. Ne aflăm azi aici pentru a-l prezenta pe noul selecționer, o persoană marcantă în fotbalul mondial și fără îndoială unul dintre cei mai mari antrenori din sportul nostru. Mircea Lucescu se întoarce la echipa națională după 38 de ani. Ne bucurăm foarte mult că Mircea Lucescu a acceptat să revină la cârma echipei naționale într-un moment atât de important, fiindcă la ceea ce trebuie să ne raportăm este că până acum ne-am aflat într-o etapă de reconstrucție edificată de Edi Iordănescu, prin cea mai mare performanță obținută în ultimii 24 de ani”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Șeful FRF crede că a venit momentul ca România să treacă „într-o nouă etapă”.
„În această nouă etapă în care ne dorim să revenim în elita fotbalului mondial, la un campionat mondial, FRF consideră că e necesar să avem un antrenor cu o vastă experiență, capabil să ducă generația de suflet la un nivel superior. Mircea Lucescu e persoana potrivită pentru a realiza acest obiectiv. Domnia sa e un simbol al performanței și al profesionalismului”, a mai spus Burleanu.

Durata contractului este de doi ani, obiectivul principal fiind calificarea la campionatul mondial.
„M-a încerca un sentiment de nostalgie, când mi s-a propus să revin la echipa națională. Și ca jucător al echipei naționale și ca antrenor am avut parte de momente extraordinare. Plec totuși cu un handicap. În ultimii ani am lipsit din fotbalul românesc. De când m-am întors am încercat să văd la ce nivel suntem și ce se poate face. Nu m-am gândit niciun moment că vreau să devin antrenorul echipei naționale sau că mi se va propune acest lucru. De fapt, am făcut tot ce a fost posibil ca să nu vin la echipa națională. În sensul în care am vrut să dau posibilitatea antrenorilor tineri să meargă mai departe”, a spus Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu va debuta oficial la începutul lunii septembrie, la primele meciuri din noua ediție a Ligii Națiunilor. Pe 6 și 9 septembrie, România va întâlni Kosovo și Lituania

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.