Scandalul ordonanței Drugtest. Opoziția cere convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară Recomandat

Parlamentul trebuie convocat în sesiune extraordinară pentru corectarea Ordonanței care schimbă Codul Rutier, anunță USR. În plus, Predoiu să lase pe cineva care se pricepe să ducă lupta cu drogurile, mai susțin reprezentanții opoziției.

USR cere demiterea de urgență a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, și convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru a corecta OUG 84/2024, care îi tratează drept „drogați” pe conducătorii auto care au consumat medicamente uzuale ca Paracetamol Parasinus, Nurofen sau sunt sub tratament pentru diabet.

„Încă din luna noiembrie a anului trecut, am atras atenția că mii de teste efectuate cu aparatele Drugtest ale Poliției sunt fals pozitive și oameni cinstiți sunt tratați ca infractori de statul român, rămân fără permise de conducere și li se întocmesc abuziv dosare penale. Ciolacu nu își asumă responsabilitatea pentru deciziile catastrofale ale lui Predoiu și promite dotări pentru creșterea capacității de prelucrare a testelor, doar că «ordonanța drogaților cu Nurofen» produce deja efecte”, a declarat Emanuel Ungureanu, deputat USR:+.

Senatoarea USR Simona Spătaru, președinta Comisiei pentru constituționalitate din Senat, atrage atenția că ministrul Cătălin Predoiu a eșuat în lupta cu drogurile și, pentru că nu le poate ține piept traficanților și dealerilor, se „războiește” acum cu șoferii care pot avea ghinionul de a face teste neconcludente.
„Predoiu și șefii Poliției Române nu au curaj să se lupte cu rețelele de trafic de droguri, cu dealerii și cu cei care aduc drogurile pe străzile și cluburile din România. În schimb, Predoiu și Despescu se războiesc cu cei pe care-i doare o măsea sau au răcit și s-au urcat la volan. Dar Poliția nu ar aresta vreun interlop care controlează rețele de distribuție a drogurilor! Acesta este statul abuziv și eșuat propus de PSD și PNL”, afirmă senatoarea Simona Spătaru.

Senatoarea USR Simona Spătaru mai susține că una dintre cauzele actualei situații este provocată și de faptul că Guvernul a ales să renunțe, practic, la orice urmă de transparență și dezbatere publică și a promovat o ordonanță, iar aberațiile din actul legislativ pot fi corectate doar prin convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.
În plus, senatoarea USR Simona Spătaru, președinta Comisiei pentru constituționalitate din Senat, îi solicită Avocatului Poporului să atace această ordonanță la Curtea Constituțională.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.