Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru sectorul de Autostradă Cristian-Ghimbav Recomandat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că a fost făcut un pas important pentru construcția unui nou sector din Autostrada Ploiești-Brașov. Este vorba despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru sectorul Cristian-Ghimbav.

Sectorul are peste 5 kilometri, iar valoarea lucrării este de aproape 900 de milioane de lei.

„Pas important pentru construcția unui nou sector din Autostrada Ploiești-Brașov (A3)! Am aprobat astăzi, în ședința de Guvern, indicatorii tehnico - economici pentru sectorul de Autostradă Cristian- Ghimbav (în zona Municipiului Codlea). Valoarea alocată pentru construcția celor 5,18 km este de 879,89 milioane de lei (inclusiv TVA), sumă alocată prin Programul Transport (PT) 2021-2027”, a explicat Grindeanu.
Construcția sectorului va ține 24 de luni, după semnarea contractului.

Pe sectorul Cristian-Ghimbav care se va adăuga secțiunii Râșnov-Cristian (6,3 km) aflată deja în circulație, se vor construi un pod peste râul Bârsa, un pasaj peste autostradă, pe DJ 112B, două pasaje pe bretelele nodurilor Cristian și Codlea și două noduri rutiere: Nod Cristian (km 107+740) la intersecția autostrăzii existente Râșnov- Cristian cu DN 73G și Nod Codlea (km 111+544) la intersecția autostrăzii cu DN 1 (unde se va amenaja un sens giratoriu).

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.