S-a înființat Registrul traficanților de droguri. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis Recomandat

Legea pentru înființarea Registrului traficanților a fost promulgată luni de președintele Klaus Iohannis. Era necesară pentru a lupta cu flagelul drogurilor, a fost reacția ministrului Justiției, Alina Gorghiu.

„Legea inițiată împreună cu colegii parlamentari PNL era necesară pentru a lupta cu flagelul drogurilor. Registrul traficanților de droguri este un instrument cu rol în prevenirea și combaterea traficului de droguri. Poliția va avea posibilitatea să cunoască, supravegheze şi identifice operativ persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri, precum și a celor au efectuat fără drept operațiuni cu substanțe psihoactive sau pretinzând că dețin autorizație”, a declarat ministrul Alina Gorghiu.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.