Ciolacu: România va fi lider european în protecția mediului și gestionarea ambalajelor Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu susține că România va fi lider european în protecția mediului și gestionarea ambalajelor. Este un moment istoric, a declarat Ciolacu referindu-se la iminenta lansare a Sistemului Garanție-Returnare în România.

Declarația a fost făcută la evenimentul de inaugurare a primului centru regional de colectare a ambalajelor al societății RetuRO, din Bonțida, județul Cluj. Pe parcursul săptămânii, va fi lansat Sistemul Garanție-Returnare în România.

„Cred că astăzi vorbim de un moment zero pentru că acest prim centru regional de colectare va marca oficial startul programului la nivel național. Nu mă feresc de cuvinte. Cred că este un moment istoric care va consemna debutul celui mai ambițios proiect de economie circulară a României și forța primului parteneriat public-privat funcțional. Guvernul actual împreună cu mediul privat au reușit să dea drumul poate celui mai important proiect de țară în acest domeniu din ultimii 30 de ani”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Astfel, Româna va ajunge pe o poziție de leadership european în protecția mediului și gestionarea ambalajelor.
„SGR din România va fi al doilea cel mai mare astfel de sistem din Europa, după Germania, din perspectiva numărului de ambalaje procesate, reprezentând în același timp o premieră globală - cel mai mare sistem de acest fel integrat – și sperăm noi că va deveni un studiu de caz pentru guverne din întreaga lume. Începând cu 30 noiembrie, cetățenii României se vor alătura celor peste 350 de milioane de cetățeni din toată lumea care locuiesc într-o țară în care există un Sistem de Garanție Returnare. Dacă ne uităm la Europa, în acest moment 13 țări au implementat SGR, ajungând la o populație de aproape 145 de milioane. Peste doar 3 zile, odată cu alăturarea României vor fi peste 163 de milioane de cetățeni europeni mai atenți cu mediul în care locuiesc”, a precizat Marcel Ciolacu.
Sistemul va avea un impact economic și vor crea peste 600 de noi locuri de muncă.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.