Președintele PNL: Proiectele mari de investiții vor deveni temelia puternică a unei reale reorganizări administrativ-teritoriale Recomandat

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține că reorganizarea administrativ-teritorială trebuie înfăptuită cu înțelepciune. Proiectele mari de investiții vor deveni temelia puternică a unei reale reorganizări, a adăugat Ciucă.

Declarația a fost făcută în cadrul Summit-ului Autorităților Publice Locale din România

„Această reorganizare administrativ teritorială trebuie înfăptuită cu înțelepciune. Sunt foarte mulți care vorbesc despre comasarea comunelor, înființare de regiuni, desființare de județe fără să cunoască în mod real istoria și evoluția societății românești sau marile trenduri de dezvoltare urbană agregată”, a declarat Nicolae Ciucă.

Șeful PNL a mai spus că România are nevoie de proiecte mari de investiții.

„Proiectele mari de investiții vor deveni temelia puternică a unei reale reorganizări administrativ-teritoriale. Una care nu este decisă arbitrar de la centru, ci una care ține cont de colaborarea firească a unor autorități locale care fac parteneriate pentru înfăptuirea binelui comun. Tocmai de aceea, elaborarea acestor documente de planificare și transpunerea acestora în baze de date spațiale ne vor oferi imaginea de ansamblu asupra întregului teritoriu și asupra întregii populații a României. Vom putea înțelege mult mai bine legăturile între județe și regiunile de dezvoltare stabilite la nivelul Agențiilor de Dezvoltare Regională. Vom putea interveni chirugical, rapid și eficient unde este nevoie de investiții și nu vom mai aproxima nevoile de dezvoltare”, a precizat Nicolae Ciucă.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.