Ciolacu, despre plățile cash: prioritatea mea rămâne combaterea evaziunii fiscale Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu renunță la combaterea evaziunii fiscale prin plafonarea plăților cash. Avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa, vorbim despre ea dar nu vrem să luăm nicio măsură, a mai spus premierul care a criticat PNL pentru poziția adoptată. Nu am auzit nicio voce în coaliție când s-a propus plafonarea plăților cash, a adăugat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a inițiat discuții cu băncile și cu oamenii de afaceri despre noile reguli. Acestea au fost stabilite de experții ANAF și nu au fost respinse de liberali, a mai spus Ciolacu.

„Nu este vorba de renunțare, este vorba să nu fie lumea afectată. Nu știu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluție. Este o problemă la micii întreprinzători, să nu se facă cozi la bănci. Ar fi fost jenant ca eu, prim-ministru, să ies și să critic propunerile unor experți ANAF. Avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa. Vorbim despre ea dar nu vrem să luăm nicio măsură. Ministrul de Finanțe a venit și a spus că echipa tehnică de la ANAF a venit cu aceste propuneri. În acel moment, în coaliție nu am auzit nicio voce. Trebuie să ne hotărâm ce facem cu România și în ce direcție mergem. Sunt lucruri îndreptățite care au apărut în spațiul public care trebuie analizate, dar prioritatea mea e combaterea evaziunii fiscale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Anterior, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că liberalii vor solicita partenerilor de guvernare să se revizuiască măsura privind plățile cash. Cetățeanul de rând nu contribuie la evaziune, a justificat solicitarea Nicolae Ciucă.

„Nu am fost de acord de la început. A fost o măsură luată în coaliție explicându-se la vremea respectivă care sunt intențiile pentru care se adoptă o astfel de măsură. eu am discutat cu ministrul de finanțe, am stabilit și în Biroul Politic Național că această măsură trebuie să fie revizuită”, a spus Nicolae Ciucă.

Măsura ar trebui să intre în vigoare pe 11 noiembrie.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.