Ministrul de Finanțe: Trebuie să oferim companiilor românești oportunități pentru a deveni mai competitive pe piața internațională Recomandat

Ministerul de Finanțe lucrează la o schemă de ajutor de stat cu un buget mediu anual de 150 mil. euro. Anunțul a fost făcut de ministrul Marcel Boloș.
Scopul schemei este să ofere sprijin companiilor românești.

„Trebuie să oferim companiilor românești oportunități pentru a-și extinde activitățile și a deveni mai competitive pe piața internațională” , a explicat ministrul Marcel Boloș.
Ministerul Finanțelor a finalizat analiza Cererilor de acord pentru finanţare depuse în baza Hotărârii Guvernului nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, iar bugetul total alocat schemei a fost epuizat.

Astfel, în peste 9 ani de la demararea schemei de ajutor de stat, 174 de proiecte de investiții au primit granturi de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale și necorporale, precum și cele legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale.

În această perioadă au fost investiți peste 7,34 miliarde lei în sectoare cheie din economia românească și s-au creat peste 25.000 de noi locuri de muncă.
În continuare, urmare modificării Regulamentului (UE) nr.651/2014 din data de 01.07.2023, Ministerul Finanțelor elaborează un proiect de schemă de ajutor de stat care va avea o perioadă de valabilitate de 3 ani, respectiv perioada 2024-2026 și un buget mediu anual de cca. 150 mil. euro, conform prevederilor din regulament.

Noua schemă are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.