Ciolacu: Atenuarea efectelor schimbărilor climatice pe termen scurt, mediu și lung este o prioritate pentru Guvern Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu a lansat ideea unui plan național pentru transformarea economiei României într-una verde și digitală. România anului 2030 trebuie să fie mai bine pregătită în fața provocărilor climatice ale viitorului, a transmis Ciolacu.

Mesajul premierului a fost transmis la cea de-a doua ediție a ”Climate Change Summit”.

„Atenuarea efectelor schimbărilor climatice pe termen scurt, mediu și lung este o prioritate pentru Guvernul României. Creștem reziliența și sustenabilitatea sistemului energetic și agricol din România, îmbunătățim managementul resurselor de apă și minerale și dezvoltăm politici naționale și locale de creștere a rezilienței climatice atât în mediul urban cât și rural”, a fost mesajul premierului Marcel Ciolacu, transmis de consilierul Mihaela Frăsineanu.

Prim-ministrul a mai anunțat că vor fi folosite toate sursele de finanțare pentru atingerea obiectivelor de mediu.
„Atât prin Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și prin celelalte instrumente financiare europene și naționale, în bună colaborare cu mediul privat și de investiții, suntem convinși că putem dezvolta soluții pentru viitor astfel încât România anului 2030 să fie mai bine pregătită în fața provocărilor climatice ale viitorului. Țara noastră este semnatară a Pactului de la Paris și își asumă puternic angajamentul ca până în 2050 să reducă emisiile cu efect de seră. Credem că transformarea economiei României într-una verde și digitală este un proces pe termen lung care necesită un plan național puternic și asumat de toate forțele politice, de business și civice. Am văzut, și în acest an, efectele schimbărilor climatice asupra României. Fie că vorbim de inundații, de seceta prelungită, sau de slaba calitate a aerului, schimbările climatice afectează sănătatea publică, biodiversitatea și mediul de business. În studiul național efectuat în marja acestui eveniment, am observat că impactul negativ asupra agriculturii și poluarea aerului sunt primele două îngrijorări pentru români”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

La eveniment au participat reprezentanți Guvernului, ai Administrației Prezidențiale, ai Comisiei Europene, ai patronatelor, ai instituțiilor publice și și organizațiilor civice.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.