Gabrilea Firea susține propunerea privind jocurile de noroc: Păcănelele sunt doar un miraj, deciziile Guvernului sunt corecte Recomandat

Senatorul PSD Gabriela Firea cere aprobarea unei legi privind jocurile de noroc. Viciile distrug vieți, destramă familii, spune Firea care mai arată că profiturile uriașe făcute în domeniu ajung în buzunarele unor băieți deștepți.

„Viciile distrug vieți, destramă familii, frâng destine și omoară! Nu sunt vorbe mari, ci realități tragice. Drogurile, alcoolul, chiar și jocurile de noroc sunt adicții extrem de periculoase. Copiii și tinerii trebuie ținuți cât mai departe de aceste tentații. Păcănelele sunt doar un miraj, mai mult o păcăleală pentru a prinde în capcană persoanele care vor un câștig rapid, fără prea multă muncă și efort. Însă, de multe ori, jucătorii ajung să fie dependenți, să cheltuiască din ce în ce mai mult și să câștige puțin”, susține Firea pe Facebook.

Gabriela Firea mai arată că proprietarii sălilor fac profituri uriașe.

„Avem exemple destule de persoane care au ajuns să fure, să agreseze oameni pe stradă, să vândă obiecte din casă pentru a face rost de bani pentru aparate. Acestea sunt primele semne că joaca s-a transformat într-o problemă și e nevoie de ajutor de specialitate. În Capitală, de exemplu, sunt bulevarde unde avem zeci de săli de jocuri, unele lângă altele. Se învârt sume enorme și, teoretic, câștigă multă lume: jucătorii, proprietarii spațiilor sau firmele care asigură paza, mâncarea și băutura. De fapt, cea mai mare parte a banilor, profituri uriașe, ajung în buzunarele unor „băieți deștepți”. Sume câștigate pe spatele unor oameni amăgiți”, adaugă Firea.

Senatoarea PSD susține proiectul partidului său și al Guvernului Ciolacu privind jocurile de noroc.

„Românii trebuie descurajați să mai ajungă în situații de genul acesta. PSD și Guvernul României condus de Marcel Ciolacu au anunțat deja o serie de măsuri în domeniul jocurilor de noroc: scoaterea jocurilor de noroc în afara localităților, supraimpozitarea profiturilor uriașe care ajung mai mult în afara țării decât înapoi în economia noastră. De asemenea, firmele din domeniu vor fi obligate să constituie un fond gigant pentru tratarea și combaterea dependenței de jocurile de noroc. Reacțiile din partea acestei industrii au fost imediate și confirmă că deciziile sunt corecte”, precizează Firea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.