Guvernul introduce licențele în cazul companiilor românești care importă cereale din Ucraina și Republica Moldova Recomandat

Importurile de cereale din Ucraina și Republica Moldova vor fi făcute doar de companiile românești în baza unor licențe. doar pe bază de licență. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Practic, Ministerul Agriculturii introduce un mecanism de autorizare pentru importul de grâu, porumb, floarea soarelui și rapiță. Acesta va fi instituit printr-o OUG care va fi aprobată de Guvern.

„Importurile de cereale din Ucraina și Republica Moldova vor fi permise doar fermierilor și procesatorilor români și vor fi posibile doar pe bază de licență. Așa cum am promis, protejăm producția românească și munca fermierilor români. Actul normativ este gata și va fi aprobat de Guvernul României”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
Proiectul de Ordonanță de Urgență prin care se stabilește cadrul legal privind importurile de produse agricole din Ucraina sau din Republica Moldova a fost publicat în transparență decizională.

Procedura de autorizare presupune că „operatorul economic cu sediul și punctul/punctele de lucru pe teritoriul României, care intenționează să importe produse agricole origine Ucraina sau Republica Moldova, solicită la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale eliberarea autorizației de import, pe baza prezentării unui document”.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.