PSD, despre subiectul plăților în cash: limită zilnică este cu mult peste salariul mediu net lunar pe economie Recomandat

Reprezentanții PSD susțin că „toată discuția despre cash este o temă falsă”. Vor avea de suferit doar evazioniștii, nu oamenii obișnuiți, anunță PSD care critică opoziția pentru că a contestat legea la CCR

„Cash-ul, pe înțelesul tuturor! Vei putea să îți cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi. Adică o limită zilnică cu mult peste salariul mediu net lunar pe economie. Dacă ești persoană fizică vei putea face în continuare plăți la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi”, explică PSD pe Facebook.

Potrivit PSD, doar operatorii economici, PFA-urile și alte entități care emit facturi vor fi nevoite să limiteze plățile cash către alt agent economic la cel mult 1.000 de lei pe zi. Limita va fi de 2.000 de lei pe zi în magazinele cash&carry. Ca urmare, legea îi vizează pe evazioniști, nu pe oamenii obișnuiți.

„În concluzie, nu te controlează nimeni! Nu îți ia nimeni cash-ul din buzunar! Toată discuția despre cash este o temă falsă! Singurii care vor avea de suferit vor fi evazioniștii, nu oamenii obișnuiți! Și încă ceva: legea este acum contestată la Curtea Constituțională de către impostorii de la USR care se opun reformei statului și combaterii evaziunii fiscale. Deci noile reglementări nu sunt încă în vigoare”, a precizat PSD.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.