Geoană crede că industria de apărare din România are un mare potențial de dezvoltare Recomandat

Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, consideră că industria de apărare din România are un mare potențial de dezvoltare. Principala condiție este să se reinventeze, a explicat Geoană.

Industria de apărare ar putea redeveni un ax al economiei românești, crede liderul NATO.

„Industria de apărare din România este una cu un mare potențial de dezvoltare. Știm cu toții că, într-o perioadă, a reprezentat un ax important al modelului economic și al structurilor de export din România. Astăzi, ea este în evidentă nevoie de reinventare”, a declarat Mircea Geoană.

El a vizitat Uzina Automecanica Moreni și a constatat că industria poate să profite de situația actuală din lume.

„Am vizitat, zilele trecute, Uzina Automecanica Moreni, un punct cheie în industria de apărare a României, care oferă producție și servicii diversificate în mai multe domenii de activitate, civile și militare și Uzina Mecanica Mija, ce produce proiectile și grenade de mână. Ambele funcționează astăzi ca filiale ale C.N. ROMARM și furnizează produse militare sensibile și strategice. Industria de apărare are acum o șansă pe care nu are voie să o rateze, cu toate dificultățile existente. România trebuie să profite de toate avantajele pe care încă le mai are, atât în ceea ce privește resursa umană și pregătirea, dar și din punct de vedere logistic și geopolitic”, a precizat Mircea Geoană.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.