Rafila dezminte informațiile privind desființarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate: eu nu am auzit așa ceva Recomandat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dezmințit informațiile potrivit cărora Casa Națională de Asigurări de Sănătate se va desființa. Eu nu am auzit așa ceva, a spus Rafila, comentând o declarație a premierului Marcel Ciolacu.

Ministrul a anunțat că nu se dorește desființarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și a dezvăluit că specialiștii ministerului lucrează la mai multe variante de restructurarea a instituției. Este analizat și modelul din Israel cu mai multe case de asigurări deținute de stat.

„Eu nu am auzit niciun moment despre desființarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Trebuie să vorbim despre decontarea serviciilor și opinia mea este că întotdeauna concurența este binevenită. În Israel sunt patru case de asigurări de sănătate, poate duce la îmbunătățirea serviciilor. Vorbim despre chestiuni de principiu... Noi avem pregătite diverse variante. Este o decizie care necesită multe acte normative... Este un drum, nu este o decizie”, a precizat Alexandru Rafila.

Solicitarea privind restructurarea sistemului medical a fost făcută de Premierul Marcel Ciolacu a solicitat în ședință de Guvern restructurarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.