Stagii unificate de practică pentru studenţii din inginerie Recomandat

15 dmt 15 dmt

Parteneriatul cu mediul socio-economic este un element cheie în formarea studenţilor noştri, ca viitori specialişti în domeniile lor. Acest considerent a stat la baza proiectului „Stagii unificate de practică pentru studenţii din inginerie" – SurprisING, implementat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, în colaborare cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, în cadrul căruia s-au creat parteneriate importante pentru consolidarea cunoştinţelor teoretice ale studenţilor noştri şi pentru a le completa cu noţiuni practice care, în final, le vor facilita accesul în piaţa muncii.
Unul dintre parteneriatele importante îl reprezintă cel încheiat cu DMT Marine Equipment care, în perioada 27 iunie – 11 iulie 2022, a găzduit 18 studenţi din cadrul Facultăţii de Inginerie, oferindu-le acestora oportunitatea de a acumula cunoştinţe practice în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a unor procese de inginerie şi producţie, într-una din cele mai moderne companii din Galaţi.
DMT Marine Equipment proiectează şi produce echipamente navale de punte, de înaltă calitate, care sunt exportate peste tot în lume. Absolvenţii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, angajaţi în cadrul societăţii, contribuie semnificativ la succesul internaţional al companiei.
Obiectivul general al proiectului SurprisING este creşterea oportunităţilor de inserţie pe piaţa muncii şi a relevanţei pregătirii practice pentru 245 de studenţi şi masteranzi din cadrul facultăţilor cu profil ingineresc, printr-un program integrat de orientare, consiliere în carieră şi stagii de practică organizate în companii din sectoarele economice cu potenţial competitiv, identificate conform SNC/SNCDI şi domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, care să asigure inserţia pe piaţa muncii a cel puţin 86 studenţi sau absolvenţi. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, obiectivul specific major 6.13 „Creşterea numărului absolvenţilor de învăţământ terţiar universitar şi non universitar care îşi găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activităţi de învăţare la un potenţial loc de muncă/cercetare/inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI”, obiectivul tematic nr. 10 „Efectuarea de investiţii în domeniul educaţiei, al formării şi al formării profesionale în vederea dobândirii de competenţe şi a învăţării pe tot parcursul vieţii”.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.