Ibida – cetatea şi teritoriul Recomandat

8 ibida 8 ibida

În perioada 3-10 iulie 2022, studenţii FIFT beneficiază de un stagiu gratuit de practică în cadrul şantierului-şcoală de la IBIDA (localitatea Slava Rusă, judeţul Tulcea), printr-un proiect FSS finanţat de Ministerul Educaţiei.
În cadrul workshopului „Laboratorul de arheologie”, studenţii au posibilitatea de a dobândi cunoştinţe teoretic-aplicative şi deprinderi practice, aferente arheologiei moderne şi disciplinelor conexe acesteia, sub îndrumarea unor profesori universitari şi cercetători din ţară şi din străinatate (Institutul Naţional al Patrimoniului din cadrul Ministerului Culturii din România, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, Institutul de Studii Avansate pentru Cultură şi Civilizaţia Levantului din Bucureşti, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea, Institutul de Arheologie din Iaşi, Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” din Bucureşti, Muzeul Londrei).
Printre altele, vor fi abordate următoarele teme: tehnici şi metode moderne de cercetare în arheologie; proceduri de intervenţie şi analiză a materialelor arheologice; restaurarea, conservarea şi protejarea vestigiilor arheologice; epigrafia şi numismatica în sprijinul arheologiei; ceramica şi sticla în arheologie; noile direcţii – bioarheologia şi arheozoologia, sedimentologia şi micromorfologia.
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi este instituţie parteneră în cadrul proiectului de cercetare „Ibida – cetatea şi teritoriul”, situl constituind şantier-şcoală pentru studenţii din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.