Proiectul de educație digitală ”CODE Kids România” se extinde dincolo de bibliotecile publice! Recomandat

Organizația inițiatoare caută voluntari responsabili, cu spirit civic și experiență în lucrul cu copiii de gimnaziu.

Activitatea voluntarilor este foarte importantă, iar pregătirea acestora se va face prin training-uri oferite de reprezentanți ai Fundației Progress și Simplon România, prin parcurgerea unor sesiuni de instruire online sau față în față.

Cunoștințele de IT nu sunt obligatorii, dar dacă candidatul are un background de noțiuni de programare atunci ele vor constitui un avantaj în coordonarea clubului CODE Kids, comunitatea fiind gata să înflorească, iar copiii vor fi pregătiți să-și depășească limitele și să pătrundă într-o lume a viitorului, a digitalizării și automatizării mai repede.

Programul CODE Kids este conceput pentru o perioadă de doi ani și propune implicarea liderilor și a coordonatorilor în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. În primul an curriculumul include activități de programare vizuală pe code.org și Scratch, iar în anul al doilea elevii vor fi introduși în lumea AppInventor, Arduino, WordPress, HTML și a mai multor limbaje de programare.

Cursurile sunt completate de activități creative, de lucru în echipă și concursuri cu premii. Iar rezultatele parcurgerii cu succes a proiectului vor fi recompensate la CODE Kids FEST – Târgul Național de Știință și Tehnologie, organizat anual pentru echipele de avansați.

Aflat în al cincilea an de implementare, proiectul CODE Kids își continuă misiunea, aceea de a crește gradul de alfabetizare digitală a copiilor de la țară și din orașe mici și de a crea o mișcare națională de coding și STEM (Științe, Tehnologie, Ingineri, Matematică).

Începând cu anul 2017, Fundația Progress, în parteneriat cu bibliotecile publice locale din 22 de județe, a creat 150 de cluburi de programare pentru copii cu vârste între 10 și 14 ani. Peste 2000 de elevi au avut acces gratuit la educație digitală și-au dezvoltat abilități tehnice, abilități digitale și soft skills.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.