Klaus Iohannis: Cursurile se vor relua după vacanță pe baza acelorași scenarii Recomandat

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a avut astăzi, 8 aprilie, o înrevedere cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. La întâlnire au fost discutate teme privind sistemul educațional.  Cea mai importantă temă a fost de departe modalitatea de derulare și finalizare a anului școlar 2020-2021.

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, precizează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

Președintele Klaus Iohannis „a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare. Iohannis a ținut totuși să sublinieze că procesul de vaccinare trebuie intensificat.

„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, se mai arată în comunicatul de presă.

(sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Vineri, 16 Aprilie 2021 19:28

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.