Avalanşă de tablete în şcoli. Oare? Recomandat

28 tablete 28 tablete

„Sunt tablete, care există în şcoli, stocuri suplimentare, care nu au fost distribuite, pentru că s-au dublat cantităţile de tablete achiziţionate de guvern, tablete achiziţionate de primării, tablete obţinute din alte surse, precum donaţii. Deci, există stocuri suplimentare. Din aceste stocuri suplimentare se vor distribui tablete copiilor ucraineni”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. El a spus că sunt atât copii ucraineni care au fost înscrişi ca audineţi în sistemul de învăţământ românesc, cât şi cei care vor să continue şcoala după curriculum ucrainean, aceştia din urmă fiind categoria cea mai numeroasă.
„Cea de a doua categorie, care este cea mai numeroasă, este aceea a elevilor ucraineni care doresc să continue şcoala după curriculum ucrainean. Pentru acest lucru, au nevoie de sprijin logistic, în primul rând, din partea şcolilor româneşti, este vorba de spaţii, este vorba de echipamente electronice care le vor fi puse la dispoziţie”, a spus ministrul Cîmpeanu.
El a mai precizat că „aceasta decizie are legătura cu siguranţa şi cu ceea ce au anunţat autorităţile ucrainene că suspendă examenele naţionale în acest an. Este suficient să frecventezi cursurile online pentru a avea certificat de absolvire, fie că vorbim de gimnaziu, fie că vorbim de liceu.”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.