Alegere de preşedinte la ARACIP Recomandat

15 aracip 15 aracip

Preşedintele Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) urmează să fie ales astăzi, potrivit unui ordin de ministru privind constituirea Consiliului acestei instituţii, obţinut de Edupedu.ro. Amintim că Edupedu.ro a scris ieri că noul Consiliu ARACIP a fost desemnat şi că printre membri se numără un comisar-şef de poliţie, un colonel, dar şi preşedintele Asociaţiei Şcolilor Particulare. Articolul 3 al ordinului de ministru stabileşte că „ alegerea preşedintelui Consiliului ARACIP, dintre membrii acestuia, se realizează în data de 15.03.2022, ora 13,00, la sediul Ministerului Educaţiei.”
Potrivit documentului, membrii permanenţi sunt numiţi, cu drept de vot, pentru un mandat individual de patru ani, cu posibilitatea de reînnoire pentru încă un mandat de patru ani. Pe de altă parte, membrii observatori sunt numiţi pentru un mandat individual de un an, fără drept de vot.
Amintim că Guvernul a aprobat noul regulament de organizare al ARACIP pe 2 februarie 2022. Actul normativ care reorganizează Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, a abrogat hotărârea prin care instituţia a fost organizată în 2005 şi a instituit o nouă organigramă, noi reguli pentru stabilirea conducerii, pentru noi direcţii, un număr mai mare de angajaţi şi o cu totul altă abordare în privinţa acestei agenţii, care până în ianuarie 2022 a fost una specializată.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.