Protest al OSUBB faţă de Ministerul Educaţiei Recomandat

14 aula 14 aula

Organizaţiile studenţeşti din Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca organizează astăzi, începând cu ora 16:30, „un protest faţă de recentele acţiuni ale Ministerului Educaţiei” privind activitatea faţă în faţă, potrivit unui anunţ al Organizaţiei Studenţilor din UBB (OSUBB). Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) se alătură acestor demersuri. „Anunţul Ministerului Educaţiei, privind revenirea în totalitate la învăţământul fizic, a reprezentat o serie de declaraţii haotice, care au bulversat întreaga comunitate Universitară”, conform reprezentanţilor studenţilor din Cluj.
Astfel, ei susţin ca decizia să fie luată de universitate, nu de minister: „Mai mult, să se analizeze capacitatea de cazare, domeniile de studiu ale universităţii, cadrele didactice disponibile şi aparatura necesară pentru a oferi educaţie calitativă, nu grăbită”.
Aceştia sunt de părere că revenirea la formatul fizic este un lucru dorit de studenţi, „dar momentul în care Ministerul Educaţiei a decis să aibă loc această “revenire” nu este unul deloc potrivit. Perioada de tranziţie menţionată nu este corespunzătoare punctului din anul universitar în care ne aflăm, aceasta fiind mult prea bruscă, mulţi studenţi neavând posibilitatea de a se întoarce la cursuri şi seminare fizice într-un timp atât de scurt”.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.