Zece mii de studenţi refugiaţi s-au oprit în România Recomandat

9 stud 9 stud

Numărul studenţilor veniţi din Ucraina, în România, în ultimele 4 zile ajuns la “aproape 10.000“, le-a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, omologilor săi din Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei. Pe 4 martie, în urmă cu 5 zile, numărul era la jumătate, potrivit declaraţiei aceluiaşi oficial, făcută la reuniunea Agenţiei Universitare a Francofoniei. „România a primit pe teritoriul său, până în acest moment, mai mult de 300.000 de refugiaţi. 80 000 dintre aceştia au rămas pe teritoriul României. Aproape 10.000 dintre refugiaţi sunt studenţi“, a declarat ministrul.
Acesta a prezentat măsurile anunţate de Guvern pentru copiii şi studenţii refugiaţi, măsuri care au fost publicate în Monitorul Oficial marţi seara. Cîmpeanu “şi-a axat intervenţia pe necesitatea statelor membre de a raspunde rapid şi pe măsura provocărilor cu care se confruntă sistemele de învăţământ superior, cercetare şi inovare“, potrivit comunicatului. Reuniunea miniştrilor învăţământului superior şi cercetării din UE are ca temă „Coordonarea politicii UE de cooperare internaţională în materie de cercetare, inovare şi învăţământ superior” şi a avut loc la Marsilia, în Franţa, în perioada 7-8 martie.
Cîmpeanu a men?ionat şi Planul special pentru Ucraina, elaborat de Agenţia Universitară a Francofoniei, al cărui preşedinte este, prin care se oferă sprijin concret şi complex studenţilor care provin din cele 13 universităţi ucrainene, membre ale Francofoniei universitare.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.