×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 807

Chiar avem nevoie de o "Românie educată" Recomandat

7 cc 7 cc

Premierul şi ministrul Educaţiei discută în această dimineaţă despre proiectul „România educată”, a cărui implementare legislativă, prevăzută într-un memorandum adoptat de cabinetul Cîţu anul trecut, a fost blocată din luna septembrie 2021.
Întâlnirea de lucru a premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, apare pe agenda premierului, iar tema discuţiilor vizează „măsurile pentru implementarea Proiectului ”România Educată”.
Consiliul Elevilor remarca, în 25 ianuarie 2022, că nu a primit nicio invitaţie, până acum, la consultări pentru implementarea proiectului “România Educată”. Asta în contextul în care ministrul Cîmpeanu anunţa că vor fi două legi separate – una pentru preuniversitar şi alta pentru universitar şi spunea, în ianuarie, că „facem tot posibilul ca un draft al unui nou pachet legislativ în educaţie să existe cât mai rapid, după finalizarea consultărilor în cadrul proiectului “România Educată”.
Comitetul interministerial înfiinţat anul trecut de Florin Cîţu ar fi trebuit să aibă o întrunire pe 9 septembrie, însă nu a mai avut loc acea şedinţă. Din acel moment orice discuţie oficială pe implementarea proiectului, la nivelul Guvernului, a fost inexistentă, sau dacă a existat ea nu a fost comunicată public.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.