Festivalul Artelor „Nichita la Echinocțiu”- o sărbătoare culturală dedicată memoriei lui Nichita Stănescu Recomandat

Organizat de Consiliul Județean Prahova, prin intermediul Centrului Județean de Cultură Prahova „Acad. Eugen Simion” și al Centrului Dramatic Mythos, Festivalul Artelor „Nichita la Echinocțiu” își deschide porțile pentru a 19-a oară între 21 și 31 martie 2024.

Evenimentul este dedicat memoriei poetului Nichita Stănescu, propunând o serie de activități culturale variate: lansări de volume, proiecții de filme, ateliere de artă și creație literară, expoziții, conferințe și dezbateri.

Programul festivalului începe pe 21 martie, ora 17:00, cu deschiderea oficială, urmată de lansarea volumului documentar „NICHITIANA” și proiecția eseului cinematografic „Antrenorul de Îngeri”. În zilele următoare, participanții vor avea ocazia să participe la atelierele Universității Libere „Nichita Stănescu”, să asiste la premiera eseului documentar „Dincolo de Zid” și să descopere talentul tinerilor actori în cadrul Galei „Adolescenți pe Mare”.

Festivalul cuprinde de asemenea expoziții de artă, prezentări de volume și proiecții de filme, evidențiind intersecția dintre diferite forme de expresie artistică și literară.

Organizat sub îndrumarea domnului Mihai Vasile, director onorific al Teatrului Equinox și fondator al Centrului Dramatic Mythos, festivalul își propune să ofere o platformă de exprimare și dezbatere culturală, deschisă tuturor iubitorilor de artă și cultură.

Participarea la toate evenimentele festivalului este gratuită, subliniind angajamentul organizatorilor de a promova accesul liber la cultură și educație artistică.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.