×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 801

Mai întâi şi mai întâi, a fost radio-ul Recomandat

13 radio 13 radio

Proclamată în 2011 de către statele membre ale UNESCO şi adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în 2012 ca zi internaţionala, 13 februarie a devenit Ziua mondială a radioului (WRD) şi celebrează acest mijloc de comunicare în masă ca parte a istoriei umanităţii. Tema ediţiei din 2022 este „Radio şi încredere”.
Radioul rămâne, la nivel global, cel mai accesat mijloc de informare, potrivit ONU. Totodată, reprezintă un mijloc ieftin şi potrivit pentru a ajunge la comunităţile îndepărtate şi la persoanele vulnerabile, oferind o platformă de dezbatere publică, indiferent de nivelul educaţional al ascultătorilor. Nu în ultimul rând, acesta joacă un rol crucial în comunicarea de urgenţă şi în cazurile de salvare.
Obiectivele acestei Zile sunt: sensibilizarea publicului şi a mass-media asupra importanţei radioului, încurajarea factorilor de decizie să ofere acces la informaţii prin radio şi cooperarea internaţională între radiodifuzori. Facultatea de Litere din cadrul U.D.J.G., prin specializarea Jurnalism, oferă studenţilor o pregătire teoretică temeinică în ceea ce priveşte genurile radioului şi tehnicile de producţie în radio.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Duminică, 13 Februarie 2022 13:41

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.