Arena Colosseumului din Roma va fi reconstruită Recomandat

Potrivit ministrului Culturii Dario Franceschini, Oofirmă de inginerie din Milano a câştigat o licitaţie în faţa a zece concurenţi lansată la finalul lui 2020, datorită proiectului său bazat pe lamele de lemn mobile şi pe ventilaţie a subteranelor, care adăpostea în epocă jocurile de circ cu animale sălbatice şi sclavi. 

"Este vorba despre un nou pas înainte pentru reconstrucţia arenei, un proiect ambiţios care va ajuta la conservarea structurilor arheologice în vederea recuperării imaginii originale a Colosseumului şi caracteristica complexă a scenei mobile", a afirmat ministrul Culturii Dario Franceschini. 

Aceasta va permite vizitatorilor să admire monumentul simbol al Italiei din centrul arenei, cum o puteau face la sfârşitul anilor 1800. 

Mari evenimente culturale vor putea să aibă loc aici, dar nu se pune problema transformării locului într-o sală de spectacole.          

Lucrările ar trebui să înceapă la finalul anului sau mai târziu, la începutul lui 2022, pentru a fi finalizate în 2023, a detaliat Alfonsina Russo. 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.