PNRR: peste 20.000 de locuri vor fi modernizate sau amenajate în căminele din România Recomandat

Ministerul Educației anunță o amplă extindere și modernizare în căminele școlare din România. Investițiile se vor realiza cu fonduri din PNRR. Este vorba despre aproximativ 3.700 de locuri de cazare vor fi amenajate și alte alte 16.800 care vor fi modernizate.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ligia Deca. Potrivit lui Deca, în urma primului apel, au fost semnate 42 de contracte de finanțare pentru construirea a aproape 1.100 de locuri de cazare pentru studenți și modernizarea altor aproape 9.600.

După încheierea celui de-al doilea apel, au fost depuse proiecte pentru construirea a peste 2.600 de locuri de cazare și pentru modernizarea altor aproape 7.200 de locuri de cazare.
Ministrul a mai anunțat că peste 1.800 de locuri de cazare noi vor fi realizate prin construcția a 7 cămine studențești noi, prin Programul de Investiţii al Ministerului Educaţiei.
În plus, peste 10.200 de locuri de cazare în 30 de cămine studențești noi vor fi finanțate prin Programul Național de Construcții de interes public sau social – Construire cămine Studențești, Subprogramul Instituții de Învățământ Superior de Stat, gestionat de Compania Națională de Investiții.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.