Oradea STEAM Park, deschis oficial Recomandat

E.Sava_Popovici Marți, 15 Octombrie 2024 0

Vineri a avut loc deschiderea oficială a Parcului Științific și Tehnologic, un spațiu pentru cercetare și inovare tehnologică. Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a participat la evenimentul de inaugurare.

Mircea Mălan: „Oradea și județul nostru au cunoscut în ultimii ani o perioadă de dezvoltare accelerată. Pentru ca acest ritm să continue, e nevoie să sprijinim mediul de afaceri local și să asigurăm condiții pentru inovare și tehnologie de înaltă calitate. Împreună cu Universitatea din Oradea și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea am realizat acest proiect important pentru dezvoltarea județului nostru.”

Parcul Științific, denumit Oradea STEAM Park, găzduiește laboratoare avansate și spații de lucru pentru companii și instituții de cercetare. Pe lângă facilitățile de prototipare, inteligență artificială și testarea materialelor, parcul oferă spații de conferințe și birouri pentru închiriere.

Scopul său este să sprijine colaborarea între mediul academic și sectorul privat, stimulând inovația și dezvoltarea tehnologică.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.