Parcul Național Ceahlău rămâne în administrarea Consiliului Județean Neamț încă 10 ani Recomandat

E.Sava_Popovici Vineri, 04 Octombrie 2024 0

Consiliul Județean Neamț își păstrează calitatea de administrator al Parcului Național Ceahlău, ca urmare a semnării de către reprezentatul legal al instituției, președintele Ion Asaftei, și Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor și pădurilor, a contractului care prevede menținerea atribuirii administrării acestei zone, pentru alți 10 ani.

Semnarea contractului a avut loc joi, 3 octombrie 2024, la sediul ministerului de resort. Suprafața totală a parcului este de 28.700 de hectare.

„Consiliul Județean Neamț rămâne singurul consiliu din țară care are în administrare un parc național. Este o cinste pentru instituția noastră și o recunoaștere a implicării în buna administrare a acestei zone, care face din Ținutul Neamțului unul extrem de atractiv pentru turiști, un reper în ceea ce înseamnă buna gestionare a resurselor naturale și protecția mediului și un model de bune practici în implementarea de proiecte. Astăzi, a fost o onoare pentru noi să semnăm un nou contract pentru a ne păstra în administrare Parcul Național Ceahlău, după zece ani în care ne-am dovedit eficiența și preocuparea față de această zonă. Este și meritul colegilor noștri de la Administrația Parcului, care monitorizează în permanență activitatea instituţiilor, organizaţiilor, persoanelor fizice şi juridice care se desfăşoară în arealul Parcului Naţional Ceahlău şi în vecinătatea sa.“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.