Marcel Ciolacu, în vizită la Chișinău: Rusia nu este nicio garanție pentru Republica Moldova Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită oficială vineri, 4 octombrie 2024, la Chișinău, Republica Moldova. În cadrul vizitei, șeful Executivului a avut întrevederi cu liderii moldoveni.

„Nu vreau să mă implic și nici nu am voie constituțional în alegerile din Republica Moldova, dar un singur lucru o să-mi permit să spun. Rusia nu este nicio garanție pentru Republica Moldova. Rusia va duce Republica Moldova în zona izolării, în zona sărăciei. Nu va aduce nici securitate, nici dezvoltare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului român, obiectivul principal este integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Avem, ca și comparație, 20 de miliarde de euro în acest moment să investesc din banii europeni în acest an în România. Asta înseamnă integrarea în Uniunea Europeană. (...) România beneficiază de un grant de 500 de milioane de euro numai pentru împădurire. În acest moment, în România am ajuns la un salariu mediu de 1.100 de euro. Am ajuns la o pensie medie de 550 de euro. Asta va aduce și Republicii Moldova integrarea în Uniunea Europeană. Nu putem vorbi despre Republica Moldova decât în interiorul Uniunii Europene”, a precizat Marcel Ciolacu.

În programul vizitei a fost o întrevedere cu premierul moldovean Dorin Recean. La finalul acesteia, cei doi premieri au participat la ceremonia de predare a microbuzelor școlare donate Republicii Moldova de către statul român.

În cadrul aceleiași vizite, premierul Marcel Ciolacu a avut întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.
Din delegația oficială condusă de premierul Marcel Ciolacu au făcut parte vicepremierul Marian Neacșu, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.