Primarul Capitalei propune o dezbatere publică a candidaților la alegerile prezidențiale și parlamentare despre București Recomandat

dezbatere.

Lista conține 20 de solicitări adresate candidaților. Acestea vizează pentru progresul și dezvoltarea Bucureștiului. Dezbaterile ar putea începe săptămâna viitoare.
Pe lista primarului Nicușor Dan este modificarea Legii finanțelor publice locale pentru a permite Consiliului General să gestioneze împărțirea taxelor și impozitelor, precum și ajustarea mecanismelor de împrumut pentru unitățile administrativ-teritoriale (UAT) în funcție de numărul de locuitori. De asemenea, se propune ca toate autorizațiile de construire să fie emise de Primarul Municipiului București și ca derogările de la indicatorii urbanistici să fie limitate.

La capitolul spații verzi, Nicușor Dan solicită abrogarea unor articole din legislația existentă care împiedică inventarierea acestora și eliminarea prevederilor din noul Cod al Urbanismului referitoare la spațiile verzi.

Primarul a mai cerut transferul unor terenuri de la Ministerul Apărării și Romsilva către Municipiul București pentru organizarea unor parcuri, precum și susținerea convocării referendumurilor locale privind împărțirea taxelor și impozitelor. De asemenea, el propune revenirea bulevardelor Bucureștiului în administrarea Administrației Străzilor pentru a asigura coerența în reglementările de parcare și mobilier urban.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.