O biserică de lemn din secolul al XVI-lea va fi reparată și conservată cu bani oferitți de Ambasada SUA la București Recomandat

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a anunțat joi acordarea unui grant în valoare de 95.000 de dolari pentru restaurarea unei biserici din Sighetu Marmației. Este vorba despre o biserică de lemn din secolul al XVI-lea de la Muzeul Maramureșan.

Banii vor fi folosiți pentru repararea și conservarea bisericii de lemn, precum și pentru asigurarea și întreținerea unor exponate care promovează patrimoniul multicultural al regiunii.
Biserica de lemn a fost donată comunității din Oncești de către comunitatea ruteană din Criciova, Transcarpatia, Ucraina, și a devenit un simbol al cooperării regionale și al multiculturalismului.

Acesta este cel de-al doilea grant AFCP acordat pentru Muzeul Maramureșan. În 2021, un prim grant a ajutat la restaurarea Casei memoriale Elie Wiesel.
Până în prezent, AFCP a donat mai mult de 1,2 milioane de dolari pentru conservarea patrimoniului național românesc din întreaga țară.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.