Întâlnire pe teme se securitate regională între ministrul român al apărării și ambasadorul Țărilor de Jos de la București Recomandat

Ministrul apărării, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit miercuri cu ambasadoarea Țărilor de Jos în România, E.S. Willemijn Van Haaften. Cei doi au discutat despre securitatea regiunii Mării Negre. Ministrul român a militat pentru mai multe trupe NATO în regiune și pentru sprijinul acordat Ucrainei și Republicii Moldova.

MApN a anunțat că demnitarii au abordat subiecte despre situația de securitate din Regiunea Mării Negre, prin prisma evoluțiilor recente, precum şi despre oportunitățile de cooperare româno-olandeză în domeniul apărării.

De asemenea, cei doi demnitari au purtat discuții referitoare la importanța Centrului european de instruire F-16 din România pentru pregătirea piloților Forțelor Aeriene Române și ai celor din țările aliate și partenere, cum ar fi prima serie de patru piloți ucraineni, care au început pregătirea teoretică în această facilitate.

„Angel Tîlvăr a exprimat mulțumiri pentru angajamentul şi contribuția Regatului Ţărilor de Jos la susținerea măsurilor de securitate și apărare implementate în România. În context, ministrul român a evidențiat necesitatea consolidării prezenței şi eforturilor aliate pentru asigurarea securității regionale, precum şi menţinerea unui sprijin consistent şi susținut pentru Ucraina şi Republica Moldova. De asemenea, agenda de discuții a cuprins teme prioritare de actualitate de pe agenda NATO, privind implementarea deciziilor Summitului aliat de la Washington, iar referitor la cooperarea în cadrul UE, ministrul

Tîlvăr a evidențiat importanța mobilității militare, a proiectelor PESCO și a revitalizării industriei europene de apărare”, a comunicat Ministerul Apărării.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.