Campania de recoltare 2024 a strugurilor de masă în Călărași s-a finalizat Recomandat

E.Sava_Popovici Marți, 24 Septembrie 2024 0

Domeniile Ostrov anunță finalizarea campaniei de recoltare 2024 a strugurilor de masă, marcată de condiții meteorologice neobișnuite care au influențat semnificativ producția de struguri. În urma unei veri extrem de călduroase, urmată de ploi abundente, producția a fost redusă cu aproximativ 20-30% față de anul trecut la strugurii de masă.

Recoltarea a început mai devreme, în august din cauza căldurii intense, iar condițiile meteorologice au determinat coacerea accelerată a strugurilor. Totuși, calitatea și gustul viitoarelor vinuri nu vor fi afectate. Ploile venite târziu au provocat crăparea boabelor de struguri, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a producției. În această campanie, s-au înregistrat pierderi de aproximativ 40% la strugurii de vin și de masă, iar prețurile vinurilor ar putea crește în viitorul apropiat.

Soiul de struguri care a rezistat mai bine în aceste condiții a fost Cabernet Sauvignon, în timp ce Fetească Neagră și Pinot Noir au fost culese timpuriu, de aceea producția nu a fost atât de afectată. Soiul mai sensibil, Chardonnay, a suferit și el din cauza condițiilor meteorologice. Strugurii de masă au fost, de asemenea, afectați, dar sistemele de irigație au contribuit la menținerea unor niveluri minime de producție.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.