An greu pentru pompierii români: au luptat cu peste 30.000 de incendii în acest an Recomandat

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, susține că în România sunt prea multe incendii: „Numai în anul acesta pompierii s-au confruntat cu 30.000 de incendii”, a exemplificat Predoiu.

„Riscurile de dezastre naturale, dezastre provocate de diverse activități umane, schimbările climatice sunt din ce în ce mai dese. Numai în anul acesta, pompierii salvatori români s-au confruntat cu 30.000 de incendii. Ne-am confruntat cu incendii de vegetație, pe zone extinse, în diverse regiuni ale țării, unele apărute simultan, ceea ce a însemnat o provocare în plus pentru pompieri. Prin urmare, aceste provocări, riscuri, aceste necesități de a proteja viața cetățenilor, a comunităților față de pericole au crescut și în număr, și în complexitate”, a declarat Cătălin Predoiu.

Ministrul de Interne insistă le cere pompierilor să fie pregătiți. Ast adeoarece zilnic în România sunt aproximativ 1.400 de intervenții.

„E nevoie să ne aplecăm cu mai multă atenție asupra pregătirii tuturor celor care apără cetățenii de astfel de dezastre. Peste 1.400 de intervenții în toată țara, zilnic în domeniul Situațiilor de Urgență. Numai în București, 30-40 de provocări zilnice. Pot să afirm fără nici o ezitare că cei 26.000 de pompieri salvatori români sunt printre cei mai buni din Europa. Acest lucru este demonstrat de zecile de mii de vieți pe care le salvează anual”, a precizat Cătălin Predoiu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.