Ministerul Dezvoltării va moderniza un cămin studențesc al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București Recomandat

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a participat la evenimentul care a marcat deschiderea șantierului destinat reabilitării şi modernizării unui cămin studenţesc aparținând Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Obiectivul, situat în Splaiul Independenței, nr. 46, sector 5 (Pod Izvor), va fi consolidat, reabilitat, modernizat și dotat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, printr-o finanțare de 20.870.883 de lei, durata estimată de execuție a lucrărilor fiind de 20 de luni.

Suprafața desfășurată propusă pentru modernizare este de 2.625,14 mp, pe un regim de înălțime care include subsol, parter, 4 etaje și un pod mansardat. Căminul studențesc va redeveni funcțional, în conformitate cu standardele europene, fiecare cameră urmând să beneficieze de grup sanitar propriu, mobilier nou, aer condiționat și televizor. Totodată, vor fi reamenajate sălile de conferințe și sala veche de spectacole, existente încă de la inaugurarea clădirii, în anul 1933.

”Ministerul Dezvoltării, prin  Compania Națională de Investiții, își propune realizarea a 30 de cămine studențești, în 15 orașe, care vor asigura peste 10.000 de locuri noi de cazare în marile centre universitare. În acest moment, avem deja patru asemenea obiective finalizate și predate către beneficiari, la Alba Iulia, Arad, Bacău și Ploiești. De asemenea, alte 12 cămine studențești sunt în diverse stadii de implementare și 14 obiective sunt în curs de promovare”, a precizat ministrul dezvoltării.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.