Budăi: plafonarea prețurilor la energie și limitarea adaosului comercial la alimentele de bază produc efecte pozitive Recomandat

Fostul ministru al muncii, Marius Budăi, susține că măsurile PSD de plafonare a prețurilor la energie și de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază continuă să producă efecte pozitive. El utilizează date de la INS.

„Măsurile PSD de plafonare a prețurilor la energie și de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază continuă să producă efecte pozitive! Conform datelor INS, politicile Guvernului condus de Marcel Ciolacu au avut un impact major asupra scăderii inflației, înregistrând o inflație generală de 4,9% în luna iunie 2024 față de 10,3% în luna iunie 2023”, a explicat Budăi.

Cele mai mari scăderi de prețuri la alimente sunt la produsele incluse în lista alimentelor de bază la care Guvernul a limitat adaosul comercial la cel mult 20%, a mai arătat liderul social-democrat.
„Câteva dintre cele mai semnificative reduceri, în iunie 2024 față de iunie 2023. 1. ALIMENTE: Făină -32%, Mălai -26%, Ulei -16%, Unt -16%, Zahăr -12,5%, Legume -7%. 2. ENERGIE: Gaze -10,5%, Energie electrică -4,7%, Energie termică -1%”, a transmis Marius Budăi.

Trebuie să continuăm implementarea politicilor guvernamentale bine gândite care să aibă un impact pozitiv asupra economiei și asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor români, este concluzia fostului ministru.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.