Ministrul Transporturilor anunță că în prima zi au fost tăiați peste 800 din cei 20.000 de arbori aflați în zona critică a versantului Recomandat

Lucrările de pe Valea Oltului au reînceput marți dimineață, la ora 6.00, și au continuat până la ora 20.00, când s-a redeschis circulația pe DN7 (între Boița și Lazaret).
Echipele sunt bine mobilizate și intervin în 8 puncte de lucru pentru defrișarea arborilor și îndepărtarea de pe versant a maselor de pământ și de rocă instabile, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Încă din prima zi s-a avansat foarte bine: au fost tăiați peste 800 din cei 20.000 de arbori aflați în zona critică a versantului. Tot luni au fost asigurate traseele pentru accesul la parcelele de pădure de pe zonele montane înalte”, a transmis, marți, Sorin Grindeanu.

În paralel, echipajele aflate pe zona drumului degajează copacii și masele de rocă și de pământ care cad pe carosabil, astfel încât circulația să poată fi deschisă rapid în intervalele 7.30- 8.00 și 16.30- 17.00, dar și la ora 20.00.
Antreprenorul turc trebuie să defrișeze cele 10 ha de pădure din zona versantului din proximitatea DN7 (zona critică) în perioada 8 iulie- 9 august.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.