Marcel Ciolacu: Niciodată în istoria sa modernă România nu a investit și nu a construit într-un ritm mai susținut ca acum Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat Centrala Hidroelectrică Vidraru pentru a lansa o investiție de 200 milioane de euro. „Privesc cu multă încredere în viitor pentru că niciodată în istoria sa modernă România nu a investit și nu a construit într-un ritm mai susținut ca acum”, a spus Ciolacu la Vidraru.

Premierul a vorbit despre miile de „eroi” care au ridicat „adevărată operă de artă”. Statul român are obligația să le arate „respectul cuvenit” și „asta facem prin majorarea și recalcularea pensiilor”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Premierul a vorbit și despre viitor.

„România nu a investit și nu a construit într-un ritm mai susținut ca acum: sunt zeci de miliarde de euro investiți în tot ceea ce înseamnă infrastructuri critice de transport, energie, sănătate și în IT, iar investiția de azi de retehnologizarea centralei de la Vidraru, de peste 200 de milioane de euro, este unul din obiectivele esențiale pentru sistemul nostru energetic. Această investiție ne va permite să modernizăm această capodoperă a ingineriei românești, să putem obține energie verde într-un mod și mai eficient pe termen lung. Sunt convins că dacă investiția din 1966 a fost amortizată în 28 de ani, cea semnată astăzi va fi recuperată probabil în câțiva ani (...) Faptul că avem resurse hidrografice uriașe nu înseamnă că trebuie să le risipim, iar faptul că vrem să protejăm aceste resurse nu înseamnă că trebuie să blocăm investiții care se traduc în energie ieftină pentru toți românii și mai ales pentru economie. Trebuie să fim suficient de inteligenți încât să putem folosi aceste bogății date României în mod cumpătat, pe termen lung și în folosul generațiilor viitoare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Hidroelectrica a atribuit contractul pentru retehnologizarea amenajării hidroenergetice Vidraru. Contractul a fost adjudecat de o asociere de firme și are valoarea de 188.382.020,89 euro.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.