A fost promulgată legea care le permite instituţiilor culturale să încaseze 50% din închirierea unor spaţii pe care le au în administrare Recomandat

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea care le permite instituţiilor culturale să încaseze 50% din închirierea unor spaţii pe care le au în administrare. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a estimat că este vorba despre o finanţare suplimentară de cel puţin 3 milioane de lei anual.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 333 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, care prevede că instituţiile culturale vor putea să încaseze 50% din închirierea unor spaţii pe care le au în administrare.

„Parlamentul României a adoptat propunerea legislativă iniţiată de mine şi de mai mulţi colegi parlamentari, prin care Ministerul Culturii şi instituţiile publice aflate în subordinea acestuia vor putea să încaseze o cotă-parte de 50% din sumele percepute pentru închirierea unor spaţii pe care le au în administrare”, a anunțat în luna mai, pe Facebook, Raluca Turcan.
Anterior toţi banii erau colectați de Ministerul Finanţelor.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.