Liceul Tehnologic "Sfântul Antim Ivireanu", prima şcoală "verde" din Bucureşti Recomandat

E.Sava Popovici Vineri, 07 Iunie 2024 0

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au anunţat, joi, pe Facebook, că primarul Ciprian Ciucu a semnat cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, contractul de finanţare, iar suma de 23.797.320 de lei necesară lucrărilor este 100% eligibilă.

Clădirea liceului va fi reabilitată pentru a fi eficientă energetic. Va avea panouri fotovoltaice, lămpi solare, soluţii de atenuare a zgomotului şi tehnologii ce reduc emisiile de gaze cu efect de seră.

Potrivit administraţiei locale, noua clădire va asigura elevilor şi profesorilor un mediu curat şi sănătos atât la interior, cât şi la exterior. Sălile de clasă şi spaţiile comune vor fi decorate cu plante care purifică aerul.

Curtea şcolii de 5.500 de metri pătraţi va fi amenajată cu spaţii verzi pentru activităţi educaţionale în aer liber. Va avea o grădină didactică în care elevii pot cultiva legume, plante aromatice şi fructe, dar şi sisteme de hrănire pentru păsări. Tot în curte va fi un spaţiu de parcare pentru biciclete, cu 30 de locuri, şi un punct de colectare selectivă a deşeurilor, pe minimum patru fracţii.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.