Cazul iei: reprezentanții statului român vor contacta compania Louis Vuitton Recomandat

Reprezentanții statului român vor contacta compania Louis Vuitton pentru a discuta despre cazul iei cu șinoare. Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii, Raluca Turcan. Vom solicita companiei Louis Vuitton a iei cu șinoare, a spus Turcan.

„În mod firesc, vom solicita companiei Louis Vuitton recunoașterea valorii patrimoniale și culturale a modelului iei cu șinoare, specifică zonei Sibiului. Creația populară autentică și-a menținut valoarea peste timp, dovadă că ia românească a fost și rămâne o sursă de inspirație pentru pictori, designeri sau producători de produse de lux precum Louis Vuitton”, a anunțat, pe Facebook, Raluca Turcan.

Potrivit lui Turcan, situația trebuie să fie transformată într-o oportunitate, în sensul recunoașterii la nivel internațional a valorii inestimabile a tradiției românești.
Ministrul Culturii s-a alăturat, astfel, inițiativei La Blouse roumaine. Compania Louis Vuitton a folosit, potrivit La Blouse roumaine, modelul cămăşii din Mărginimea Sibiului în noua colecţie 2024, fără menţionarea originii şi fără acordul păstrătorilor de zestre culturală.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.