Ivan: 1000 de primării și consilii județene vor fi digitalizate, finanțăm cu 50 de milioane de lei transformarea digitală a autorităților locale Recomandat

Bogdan Ivan, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, anunță o investiției de 50 de milioane de lei pentru transformarea digitală a autorităților locale. 1000 de primării și consilii județene vor fi digitalizate, susține Ivan.

„Digitalizăm 1000 de primării și consilii județene! Finanțăm cu 50 de milioane de lei transformarea digitală a autorităților locale și aducem beneficiile digitalizării în instituțiile cu care românii interacționează cel mai des. Prin programul aprobat de Guvernul României la propunerea MCID, ne asigurăm că platformele informatice ale ministerelor, consiliilor județene și ale primăriilor vor vorbi aceeași limbă și vor face schimb de date automat. Acest limbaj digital comun al sistemelor informatice înseamnă pentru români: zero drumuri inutile, zero cozi la ghișee, zero dosare cu șină”, a declarat Bogdan Ivan.
Ministrul Cercetării a explicat ce se va realiza cu fondurile anunțate.

Finanțăm cu aceste fonduri de la bugetul de stat: interconectarea sistemelor informatice ale primăriilor și consiliilor județene cu http://xn--ghieul-5lc.ro/, platforma de plăți online a statului; dezvoltarea de interfețe standardizate pentru dialogul cu cetățeanul, site-uri care să fie simple și accesibile prin câteva clickuri, așa încât românii să utilizeze ușor și sigur serviciile publice electronice; consolidarea securității cibernetice la nivelul administrației locale, pentru că serviciile digitale locale sunt cele mai accesate de cetățeni; achiziția echipamentelor IT pentru creșterea capacității administrative”, a precizat Ivan.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.