Compania aeriană Eurowings renunță la zborurile către Germania de pe aeroportul din Iași la numai o lună de la inaugurare Recomandat

Decizia unei companii aeriene stârnește dezbateri politice la Iași. PSD Iași vrea să știe de ce se retrage compania Eurowings de pe aeroportul ieșean. Explicațiile sunt solicitate conducerii aeroportului.

Compania Eurowings a renunţat la cele două curse aeriane către Germania pe care le-a deschis în urmă cu doar o lună. Ca urmare, filiala PSD Iași cere explicaţii conducerii Aeroportului Iaşi privind strategia legată de taxele aeroportuare.

„Decizia companiei este cu atât mai surprinzătoare cu cât Eurowings abia deschisese aceste rute aeriene, acum câteva săptămâni. Una dintre cauzele vehiculate ar fi taxele prea mari percepute de Aeroportul Iaşi. Acelaşi subiect al suprataxării operatorilor l-a abordat şi compania Ryanair. Reprezentanţii acesteia au anunţat, în aprilie acest an, că şi-au revizuit planul de creştere pentru Iaşi deoarece Aeroportul a majorat taxele cu 25%. Îi solicităm directorului de la Aeroport Romeo Vatră să clarifice întreaga situaţie. Care sunt motivele retragerii companiei Eurowings? Care este nivelul taxelor percepute de Aeroportul Internaţional Iaşi comparativ cu cele de pe Otopeni, din Timişoara, Cluj, Bacău şi Suceava? Când a avut loc majorarea taxelor cu 25 la sută, cine a decis-o şi care au fost motivele acesteia? Care este strategia Aeroportului Iaşi pentru a convinge alte companii aeriene să deschidă noi rute, crescând conectivitatea Iaşului cu lumea?”, a declarat liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru.
Compania Eurowings nu va mai opera pe Aeroportul din Iaşi începând din 10 iunie. Reprezentanții companiei au spus că decizia a fost luată deoarece zborurile către Dusseldorf şi Sttutgart nu au atras foarte mulți clienți.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.