Primul complex pentru reabilitarea ursului brun se construiește la Brașov Recomandat

Banii necesari pentru investiție provin din fonuri europene. Complexul pentru îngrijirea, reabilitarea şi protecţia ursului brun din România va funcţiona în fondul forestier administrat de Regia Pădurilor Kronstadt din Braşov, potrivit declarației ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet a participat, miercuri, la inaugurarea lucrărilor de construcţie.

Centrul de reabilitare se construieşte în Valea Timişului şi se va întinde pe o suprafaţă de 61,18 hectare. Capacitatea acestui centru va fi de aproximativ 100 de exemplare, iar aici vor fi aduşi pui de urs, ursoaice cu pui şi masculi maturi, care creează probleme în zonele locuite şi nu mai pot fi relocaţi, din cauza comportamentului deviant.

Proiectul "Implementarea planului naţional de acţiune pentru conservarea populaţiei de urs brun din România" este derulat de Ministerul Mediului, în parteneriat cu Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A., Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură "Marin Drăcea".

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.