Ziua Europei. Ciolacu: România se prăbușește dacă nu mai are acces la fondurile europene Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu susține că fără fondurile și reformele UE, România se prăbușește. Declarația a fost făcută în timpul unei dezbateri dedicate Zilei Europei.

„Eu, ce îmi doresc în primul și în primul rând este o normalitate europeană. Încă ne chinuim să găsim politic acea stare care să creeze o normalitate în România. Calea cu populismul, calea cu trebuie să mergem la Bruxelles, să batem cu pumnul în masă ca să obținem a numite lucruri sau să ne facem auzit, sau să facem vreun miting în față la Comisie, la Consiliu, nu reprezintă pe nimeni și nu reprezintă un popor precum România”, a declarat șeful Guvernului.

Marcel Ciolacu a mai analizat importanța finanțărilor europene.

„PNRR, întotdeauna când se vorbește despre el, sunt întrebat de stadiul finanțărilor, fondurilor, pentru că ele ne aduc un nivel de trai mai ridicat, dar cea mai importantă componentă din PNRR sunt reformele. Sustenabilitatea economică a României, în acest moment, se bazează pe fondurile europene. Când țipă câte unul pe stradă, sau la TV sau în Parlament, trebuie să le răspundem foarte clar că România se prăbușește dacă nu mai are acces la fondurile europene și dacă nu implementează reformele UE. Cu toții ne-am dorit o țară ca afară, eu sunt unul dintre cei care la aderare și după revoluție cel mai important lucru a fost să merg în afară”, a explicat Ciolacu.
El a mai spus că stabilitatea poate fi asigurată prin intermediul administrației locale.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.