Firea propune extinderea în tot Bucureștiul a grădinițelor și creșelor modulare, construite din materiale ușoare Recomandat

Candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vizitat o grădiniță modulară din Sectorul 4. Este un model care poate fi aplicat cu ușurință în multe zone ale Capitalei, a fost concluzia lui Firea.

Potrivit Gabrielei Firea, anul trecut peste 3.000 de copii nu au prins loc la grădinițele de stat din București. Aproape la fel de mulți copii nu au avut la creșele de stat și toate aceste familii au fost obligate să găsească soluții, unele dintre ele mult prea costisitoare, a mai subiniat Firea.

Criza locurilor din grădinițe și creșe poate fi depășită prin realizarea de creșe modulare, construite din materiale ușoare, a arătat Gabriela Firea. Ea a vizitat o unitate de acest tip construită în Sectorul 4.

„În Sectorul 4, colegul meu Daniel Băluță, a început un plan amplu de construire a unor grădinițe modulare, din materiale ușoare, care pot fi ridicate rapid pe spații existente deja. Am vizitat, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, Grădinița Școlii 194. Este un model care poate fi aplicat cu ușurință în multe zone ale Capitalei și în celelalte sectoare unde există atât de mare nevoie de aceste instituții de educație timpurie. O grădiniță cu 200 de locuri, de peste 2.000 mp, construită de la zero”, a transmis Firea.

De asemenea, în Sectorul 4 s-au făcut primii pași pentru „reconfigurarea unor clădiri existente, aflate în proprietatea sau în administrarea autorității locale, pentru a le transforma în creșe și grădinițe noi”. La final vor fi create peste 2.000 de locuri, a precizat Gabriela Firea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.