Situația din Orientul Mijlociu, analizată de minștrii de externe din statele UE Recomandat

Ministrul român de Externe Luminița Odobescu a participat marți, prin videoconferință, la reuniunea extraordinară a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE. Reuniunea fost convocată pentru a discuta situația de securitate din Orientul Mijlociu în urma atacului Iranului împotriva Israelului.

Ministrul român a vorbit despre importanța coordonării cu SUA, Marea Britanie și partenerii regionali în eforturile de preîntâmpinare a extinderii conflictului.
Luminița Odobescu a condamnat ferm atacul împotriva Israelului și a exprimat solidaritate cu poporul israelian, precum și angajamentul față de securitatea acestui stat.

„A exprimat îngrijorare cu privire la pericolul înrăutățirii situației din Orientul Mijlociu, cu repercusiuni asupra securității regionale și internaționale și a subliniat importanța coordonării cu SUA, Marea Britanie și partenerii regionali în eforturile de dezescaladare”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Odobescu a susținut necesitatea continuării sprijinului pentru inițiativele menite să soluționeze criza din Fâșia Gaza. În acest context, Luminița Odobescu a subliniat importanța agreării unui acord pentru încetarea focului, eliberarea tuturor ostaticilor deținuți de Hamas și furnizarea de asistență umanitară populației palestiniene.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2024 18:05

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.