Ialomița prinde aripi: se conturează primul aeroport privat din România - Aeroportul Alexeni! Recomandat

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel- „Am semnat astăzi contractul de concesiune a bunurilor de la Alexeni aflate în domeniul public al județului Ialomița, pentru proiectul de amenajare și operaționalizare a Aeroportului Alexeni, un obiectiv de investiții crucial pentru județul Ialomița.

Consorțiului declarat câștigător, prin liderul său de asociere, Avant Airports SRL, se angajează să realizeze o investiție estimată la 400 de milioane de euro, cu o perioadă de implementare de 4 ani.

Aeroportul Alexeni va deveni primul aeroport privat din România, oferind o infrastructură de ultimă tehnologie și servicii aeroportuare de înaltă calitate. Situat la doar 66 de kilometri de București, acesta se va poziționa strategic pentru a prelua o parte semnificativă a traficului de cargo și low-cost, care suprasolicită aeroportul Otopeni.

Mai mult decât un simplu punct de tranzit, Aeroportul Alexeni va fi o poartă de acces spre lume pentru regiunea Ialomița și pentru întreaga zonă înconjurătoare, stimulând creșterea economică și conectivitatea regiunii și va aduce beneficii semnificative atât comunității locale, cât și întregii țări.”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.