Asistența socială în România, schimbată din temelii Recomandat

Camera Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul asistenţei sociale, proiect al cărui parcurs legislativ a început pe 7 septembrie 2023 când a fost prezentat în primă lectură în şedinţa de Guvern.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a arătat că documentul aduce reglementări clare, ferme şi curajoase care stabilesc limitele în care se desfăşoară activitatea furnizorilor de servicii sociale în interesul oamenilor.

”Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în procesul de elaborare a noii legi: organizații neguvernamentale, Avocatul Poporului, Colegiul Național al Asistenților Sociali, reprezentanți ai cultelor religioase, mediul universitar, organizații patronale și sindicale, UNICEF, Banca Mondială. Aceast proiect este un rezultat important, dar trebuie să continuăm munca împreună în procesul de implementare a reformei asistenței sociale și regenerarea încrederii”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.